دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1400 - 10:36
در گفت‌وگوی آنا با داداشی مطرح شد؛

فواید «طرح الف و ب» اعضای هیئت علمی | از حضور منظم استاد در دانشگاه تا تبادل علمی مستمر با دانشجویان

عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفت: اعضای هیئت علمی جزء گروه «الف» با افزایش حقوق ماهانه متناسب با مفیدبودن مواجه شده و این موضوع برای دانشگاه هم سودآور می‌شود.
کد خبر : 594453
محمدرضا داداشی



محمدرضا داداشی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تحلیل و ارزیابی اجرایی شدن طرح «الف و ب» در دانشگاه آزاد اسلامی و مزایای آن اظهار کرد: به‌طور کلی می‌توان طرح «الف و ب» را قالب‌بندی وظایف و وزن‌دهی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور نظم‌دهی و استفاده حداکثری از این ظرفیت بالقوه دانست.


وی اضافه کرد: به تعبیری دیگر، طرح «الف و ب» در راستای بهینه‌سازی ظرفیت علمی و پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به محدودیت‌های مالی این مجموعه دانشگاهی است.


رئیس دانشکده علوم کشاورزی و فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان عنوان کرد: تعیین بخش‌های مورد انتظار دانشگاه از اعضای هیئت علمی خود با ارائه مشوق‌های مالی مناسب، منجر به ایجاد نظم آموزشی و پژوهشی در دانشگاه شده و این مسئله بستری برای افزایش بهره‌وری علمی و تحقیقاتی به‌عنوان رسالت اصلی دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.


نتیجه حضور منظم عضو هیئت علمی در دانشگاه


داداشی بیان کرد: به عنوان مثال حضور منظم عضو هیئت علمی در دانشگاه براساس ساعات موظفی منجر به تبادل علمی مستمر استاد با دانشجویان خود به‌خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی شده که بسیار مفید است.


وی مطرح کرد: ایجاد انگیزه و موظف شدن اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای انجام فعالیت‌های مازاد آموزشی مانند طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی منجر به رشد و شکوفایی ارتباط بین دانشگاه و صنعت شده و مزیت‌های اقتصادی اجتماعی بسیاری را به دنبال خواهد داشت.


عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان مطرح کرد: از دیگر فواید طرح «الف و ب» می‌توان شناسایی افراد توانمند در بخش‌های آموزشی و پژوهشی را ذکر کرد که تخصیص امکانات و اعتبارات مناسب دانشگاه به این افراد مستعد و علاقه‌مند به‌عنوان سرمایه‌گذاری هدفمند و سودآور در واحد دانشگاهی مربوط را به دنبال خواهد داشت.


تقسیم‌بندی اعضای هیئت علمی براساس خروجی فعالیت‌های علمی


داداشی تشریح کرد: از آنجا که همواره اثربخشی طرح‌های تشویقی از تنبیهی بسیار بیشتر بوده، عموم طرح‌های مشابه در دانشگاه‌های دولتی و وزارت بهداشت بر پایه تشویق و افزایش اعتبارات مالی بوده که در نتیجه اجرایی شدن آن بسیار راحت‌تر و مؤثرتر است.


وی توضیح داد: با توجه به اینکه حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی و وزارت بهداشت بسیار پایین‌تر بوده است، تقسیم‌بندی افراد به دو گروه «الف و ب»، کاهش حقوق گروه دوم و ناچیزشدن آن در شرایط اقتصادی فعلی منجر به شکل‌گیری اعتراض‌ها و نتیجه‌بخش نبودن در بازه زمانی کوتاه‌مدت و میان‌مدت خواهد شد.


رئیس دانشکده علوم کشاورزی و فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان یادآور شد: تقسیم‌بندی اعضای هیئت علمی براساس خروجی فعالیت‌های علمی و پژوهشی و مفیدبودن استادان بوده و ورودی‌ها مانند اجبار در ساعت حضور و موارد مشابه آن، می‌تواند با طرح «الف و ب» عادلانه و به‌دور از هر حاشیه‌ای باشد.


داداشی تبیین کرد: به‌عنوان مثال اگر عضو هیئت علمی از نظر شاخص‌های پژوهشی بین‌المللی مانند گوگل اسکولار رتبه قابل قبول یا طرح‌های با قابلیت درآمدزایی برای دانشگاه داشته باشد، جزء گروه «الف» و با افزایش حقوق ماهانه متناسب با مفیدبودن مواجه خواهد شد.


وی افزود: اکنون این تشویقی‌ها در قالب بخشنامه‌ها وجود داشته، اما موردی است و حقوق ماهانه نیست. بدیهی است که این شیوه افزایش حقوق از نگاه هر شخصی عادلانه بوده و سبب ایجاد انگیزه و رقابت بین افراد شده و اعتراضی به دنبال نداشته است؛ چراکه کسب موفقیت بالاتر در نتیجه تلاش بیشتر بوده که مستحق پاداش بیشتر خواهد بود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب